In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Christopher Nolan

acteur, camera, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 30-07-1970, Groot-BrittanniŽ

Christopher Nolan is een veelzijdig filmmaker die zijn weg vindt met ingewikkelde films als Memento en grote box office successen als The Dark Knight.
Recent films of Christopher Nolan:
 
  

Biografie van Christopher Nolan

Christopher Nolan is in 1970 in Londen geboren. Hij bracht zowel in Londen als in Chicago zijn jeugd door. Op zijn achtste begon hij met filmen en hij maakte als kind al korte films met regisseur en producer Roko Belic. Hij studeerde Engelse literatuur en maakte op de universiteit ook enkele korte films.

In 1996 regisseerde Nolan zijn eerste grote film, Following. Vanwege het succes van deze film bood Newmarket Films hem het script voor Memento aan. Memento (2000) werd een cult-klassieker en werd genomineerd voor de Golden Globe en de Academy Award voor beste script. De film was gebaseerd op het korte verhaal 'Memento Mori' van Christophers broer, Jonathan Nolan. Hierop volgde Insomnia (2002), een Amerikaanse remake van de gelijknamige Noorse film uit 1997.. De film werd goed ontvangen. In 2005 maakte hij zijn eerste blockbuster met Batman Begins, met Christian Bale in de hoofdrol.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Christopher Nolan?

Christopher Nolan Top of Flop?
Christopher Nolan is top!Christopher Nolan is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)