In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Jack Monkau

acteur
Geboren: 05-05-1936

Surinaamse acteur die bij het grote publiek opviel als de zachtaardige gangster in de sadistische gangsterfilm Wildschut. Hij speelt vaak de knappe donkere personage.
Recent films of Jack Monkau:
 
  

Biografie van Jack Monkau

Monkau werkte in zijn jeugd als fotomodel en studeerde jazzballet en werkte in de avonduren in een populaire bar in Amsterdam en leerde zo de hele artistieke scene kennen.

Hij debuteerde in 1964 in de film "Plantage Tamarinde". van de Nieuw-Zeelandse regisseur Michael Forlong. Hij verhuisde daarna naar België maar zette zijn carrière voort in Nederland, België, Duitsland en Suriname.

Hij had rollen in tal van speelfilms en populaire Nederlandse televisieseries waaronder LEK (Jean van der Velde, 2000), Goede Tijden, Slechte Tijden (1994), Medisch Centrum West (1989 – 1990) en Vrouwenvleugel (1993 – 1995).

In 2017 is Jack Monkau te zien in de populaire serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen die uitgezonden wordt door Omroep Max.


Trivia

In 2017 much hij de eerste Otto Sterman Oeuvre Award in ontvangst nemen voor zijn bijdrage als wegvoorbereider voor zwarte artiesten.

Wat vind jij van Jack Monkau?

Jack Monkau Top of Flop?
Jack Monkau is top!Jack Monkau is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)