In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Sean Connery

acteur, producent, stemacteur
Geboren: 25-08-1930, Groot-BrittanniŽ
Gestorven: 31-10-2020

Sean Connery is een Britse acteur die met name legendarisch werd door zijn rol als geheim agent James Bond. Hij speelde daarna nog onder meer in Indiana Jones and the Last Crusade en The Rock.
Recent films of Sean Connery:
 
  

Biografie van Sean Connery

Sean Connery werd geboren te Edinburgh. Na zijn schoolperiode werkte hij korte tijd als melkman. Daarna ging hij in het Britse leger maar werd daar ontslagen op grond van medische redenen. Vervolgens had hij nog diverse kleine baantjes alvorens hij in 1953 deelnam aan de Mr. Universe wedstrijd. Hoewel hij deze niet won, kreeg hij de tip om zich in te schrijven voor audities waardoor hij in de film en TV-wereld rolde.

Al in 1954 had Sean Connery zijn eerste kleine filmrol te pakken in "Let's Make Up". In de daarop volgende jaren speelde hij nog in meer dan tien verschillende films totdat hij in 1962 voor het eerst de legendarische James Bond speelde in "Dr. . No". Connery zou hiermee altijd bekend blijven staan als de eerste Bond in de filmgeschiedenis. Hij speelde de 007 agent tot en met 1971 waarna hij werd opgevolg door Roger Moore.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Sean Connery?

Sean Connery Top of Flop?
Top? Sean Connery is top!Sean Connery is flop!
Totaal: +2 (2), Week: 0 (0)