In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Rutger Hauer

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren: 23-01-1944, Nederland

Rutger Hauer begon al op vroege leeftijd met acteren in het theater. In 1973 werd hij bekend door Turks Fruit. Hij speelde vervolgens in Nederlandse films, waaronder Spetters, en in Hollywoodproducties, zoals Sin City.
Recent films of Rutger Hauer:
 
  

Biografie van Rutger Hauer

Rutger Hauer werd in 1944 in Breukelen geboren als zoon van twee amateurtoneelspelers. Vanaf zijn tiende speelde hij al in het theater en in 1956 maakte hij zijn filmdebuut in 'Rust en Ruimte'. In 1967 sloot hij de Amsterdamse toneelacademie af en vervolgens speelde hij in veel verschillende theaterstukken. In 1969 vertolkte hij de hoofdrol in de televisieserie 'Floris' van Paul Verhoeven.

In 1973 brak Hauer door in de internationale filmwereld door zijn hoofdrol in Turks Fruit. Hij kreeg vervolgens zijn eerste bijrol in een Engelstalige film, 'The Wilby Conspiracy' in 1975.. Hiermee boekte hij niet veel succes, dus hij keerde weer terug naar Nederlandse producties, waaronder Soldaat van Oranje (1977) en Spetters (1980). Door de laatste film kon hij de sprong naar de VS nog een keer maken en deze keer lukte het, met rollen in Blade Runner, The Hitcher, Buffy the Vampire Slayer en Flesh & Blood.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Rutger Hauer?

Rutger Hauer Top of Flop?
Top? Rutger Hauer is top!Rutger Hauer is flop!
Totaal: +2 (2), Week: 0 (0)