In de lounge deze week: 0 reacties 7 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Ali B

stemacteur
Geboren: 16-10-1981, Nederland

Ali B is een op straat geboren entertainer. Door zijn open persoonlijkheid en prettig directe taalgebruik is hij inmiddels uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste en populairste rappers.
 
  

Biografie van Ali B

Ali B is een op straat geboren entertainer.

De jonge rapper van Marokkaanse afkomst groeide op in de straten van Amsterdam-Oost. Daar en toen al wist hij de gevoelens en gedachten van jongeren uit zijn buurt met rake raps en treffende grappen te vertolken.


Door zijn open persoonlijkheid en prettig directe taalgebruik is hij inmiddels uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste en populairste rappers. Naast zijn vele optredens als rapper was hij ook een veel gevraagde spreker voor media die op zoek gingen naar een positief verhaal over Marokkaanse jongeren.

Hij is te gast geweest in TV- programma's variŽrend van Het Lagerhuis tot Live and Cooking. Vanaf 2003 bracht Ali B vier cd-singles uit, die veelvuldig als clip te zien waren op The Box. Het nummer 'Ik ben je zat' stond op nummer 2 in de singlecharts.

Zijn debuut album 'Ali B vertelt het leven van de straat' is inmiddels een van de best lopende hiphop albums in Nederland.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Ali B?

Ali B Top of Flop?
Ali B is top!Ali B is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)