In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Alejandro González Iñárritu

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 15-08-1963, Mexico

Meest succesvolle Mexicaanse regisseur, hij werkte met ondermeer Leonardo DiCaprio, Michael Keaton, Naomi Watts en Javier Bardem. Bekend van de films 21 Grams, Babel, Birdman en The Revenant.
Recent films of Alejandro González Iñárritu:
 
  

Biografie van Alejandro González Iñárritu

Alejandro González Iñárritu werkte ondermeer met Oscar-winnaars Leonardo DiCaprio, Michael Keaton, Naomi Watts, Edward Norton, Benicio Del Toro, Adriana Barraza, Rinko Kikuchi, Emma Stone en Javier Bardem.

González Iñárritu kreeg internationale faam met de film Amores Perros (2000) over het leven van de mensen betrokken bij een groot auto-ongeluk.

Hij werd naar Hollywood gehaald en maakte indruk meteen met donkere 21 Grams samen met Benicio Del Toro, Sean Penn en Naomi Watts. Hij brak definitief door als commercieel succesvolle regisseur met Babel (2006), een venstervertelling met ondermeer Brad Pitt en Cate Blanchett. Artistiek vestigde hij zijn naam met Biutiful (2010) om vervolgens zichzelf definitief een plaats te veroveren in de hoogste regionen van Hollywood met zijn films Birdman (2014) en The Revenant (2015).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Alejandro González Iñárritu?

Alejandro González Iñárritu Top of Flop?
Alejandro González Iñárritu is top!Alejandro González Iñárritu is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)