In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Tom Cruise

acteur, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 03-07-1962, Nederland

Tom Cruise(echte naam is Thomas Cruise MapothER IV) is een van de best betaalde acteurs van Hollywood. Hij brak door met Top Gun en produceert tegenwoordig ook films.
 
  

Biografie van Tom Cruise

Tom Cruise wordt geboren op 3 juli 1962 in Syracuse, New York. Hij is voor het eerst te zien in een klein rolletje in de film Endless Love (1981), waarna hij wat meer aanbiedingen krijgt. Na wat kleine rollen krijgt Cruise de kans om de hoofdrol te spelen in Top Gun (1986). De critici kraken de film bij voorbaat al af, maar toch probeert de acteur het. Top Gun wordt een enorme hit en staat bekend als de doorbraak van Cruise. Hierna stapelen de successen zich op: The Color of Money (1986), Cocktail (1988), Rain Man (1988), Born on the Fourth of July (1989).

In het daarop volgende decennium gaat Tom Cruise even succesvol door. Het begint al bij de racefilm Days of Thunder (1990), waarvoor hij zelf het verhaal schreef. Niet alleen is de film een grote hit, bij het filmen komt hij ook Nicole Kidman tegen. De blijven bij elkaar tot 2001.. Samen adopteren ze twee kinderen: Isabella en Connor.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Tom Cruise?

Tom Cruise Top of Flop?
Flop? Tom Cruise is top!Tom Cruise is flop!
Totaal: -2 (2), Week: 0 (0)