In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Penélope Cruz

acteur, producent, stemacteur
Geboren: 28-04-1974, Spanje

Cruz brak in Spanje door met haar rol in de film Belle Epoque (1992). Hierna volgt een succesvolle carričre als internationale filmster. Speelde in Volver in 2006.
Recent films of Penélope Cruz:
 
  

Biografie van Penélope Cruz

Cruz brak in Spanje door met haar rol in de film Belle Epoque (1992), welke een Oscar won voor beste film in een vreemde taal.

Zij werkt voor het eerst samen met Pedro Almodóvar in de film Live Flesh en in hun volgende gezamenlijke film All About My Mother breekt ze internationaal door met haar rol van de mooie non.

Hierna begint ze aan een redelijk succesvolle carričre als internationale filmster en staat ze heel lang in de schijnwerpers als de vriendin van Tom Cruise. Haar ster lijkt tanende totdat ze weer samenwerkt met Almodóvar in de film Volver (2006).
Alom wordt ze gezien als de nieuwe Sophia Loren.

Trivia

Ze studeerde klassiek ballet aan het Nationaal Conservatorium in Madrid, en theater op de school van Christina Rota in New York. In Spanje is ze zeer bekend als ambassadrice van Moeder Theresa, waarvan het gerucht gaat dat zij haar hele salaris van The Hi-Lo Country aan haar schonk.

Wat vind jij van Penélope Cruz?

Penélope Cruz Top of Flop?
Top? Penélope Cruz is top!Penélope Cruz is flop!
Totaal: +2 (2), Week: 0 (0)