In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Richard Curtis

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren: 08-11-1956, Nieuw-Zeeland

Richard Curtis is een Engelse scriptschrijver, muziekproducent, acteur en filmregisseur. Hij werkte veel samen met Rowan Atkinson, voor o.a. Blackadder en Mr. Bean. Verder schreef en regisseerde hij o.m. Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en L
Recent films of Richard Curtis:
 
  

Biografie van Richard Curtis

Richard Curtis is een Engelse scriptschrijver, muziekproducent, acteur en filmregisseur. Hij werd geboren in Nieuw-Zeeland, maar woont vanaf zijn elfde in Engeland. Hij behaalde daar zijn eerstegraads Engelse taal en literatuur in Oxford. Aldaar ontmoette hij acteur Rowan Atkinson, met wie hij later veel samenwerkte.

Hij schreef een single in de jaren tachtig. Vervolgens schreef hij komedie voor film en televisie, waaronder voor 'Not the Nine O'Clock News', waarvoor hij samenwerkte met Rowan Atkinson en Howard Goodall. Vervolgens schreef hij eerst met Ben Elton en later met Rowan Atkinson van 1983 tot 1989 het script voor 'Blackadder'. Daarop volgde de serie 'Mr. Bean', van 1990-1995.. In 1994 schreef Curtis 'The Vicar of Dibley'. Deze sitcom werd een groot succes op de Engelse televisie.

Zijn filmsucces begon in 1989 met The Tall Guy, met acteurs Jeff Goldblum, Emma Thompson en Rowan Atkinson.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Richard Curtis?

Richard Curtis Top of Flop?
Richard Curtis is top!Richard Curtis is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)