In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Jim Morrison

acteur, musicus
Geboren: 08-12-1943, Verenigde Staten
Gestorven: 03-07-1971

Jim Morrison was de Amerikaanse oprichter, zanger en tekstschrijver van 'The Doors'. Hij stierf op 27-jarige leeftijd aan heroïnegebruik en werd begraven in Parijs.
 
  

Biografie van Jim Morrison

Jim Morrison was de Amerikaanse oprichter, zanger en tekstschrijver van 'The Doors'. Als dichter schreef hij meerdere bundels. Morrison stierf op 27-jarige leeftijd aan heroïnegebruik en werd begraven in Parijs.

Jim Morrison verhuisde in 1971 naar Parijs om een pauze in te lassen in het succes van The Doors, die sinds 1967 actief waren.

Volgens ingewijden werd Morrison depressief in Parijs en wilde hij terugkeren naar zijn vaderland. Toch kwam het daar nooit van. Jim Morrison nam zijn laatste studio-werk op in Parijs, waar hij op 3 juli 1971 stierf.

In de media werd naar buiten gebracht dat de 27-jarige artiest in de badkuip van zijn appartement stierf aan hartfalen. Er vond echter geen officiële autopsie plaats.

Jim Morrison ligt begraven op de beroemde begraafplaats Père Lachaise in Parijs. Zijn graf is tot op de dag van vandaag een grote trekpleister voor de liefhebbers van zijn muziek.

Trivia

Jim Morrison stond bekend als zeer intellectueel. Hij zou een IQ van 149 hebben gehad.

Wat vind jij van Jim Morrison?

Jim Morrison Top of Flop?
Jim Morrison is top!Jim Morrison is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)