In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

DaniŽl Samkalden

Geboren: 15-04-1979, Nederland

DaniŽl Samkalden, een singer/songwriter uit een oude traditie in een nieuwe tijd, studeert in de zomer van 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar hij zich dusdanig onderscheidde dat hem al een tournee werdt aangeboden.
 
  

Biografie van DaniŽl Samkalden

DaniŽl Samkalden, een singer/songwriter uit een oude traditie in een nieuwe tijd, studeerde in de zomer van 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar hij zich dusdanig onderscheidde dat hem als vanzelfsprekend een tournee werd aangeboden.

Daar profileerde hij zich als schrijver en vertolker van zijn eigen werk. Hij schreef liedteksten, toneelstukken en muziektheatervoorstellingen. Tijdens zijn opleiding co-vertaalde hij de musical 'Nine', speelden zijn voorstellingen 'In Ademnood Richting de Dood Ė Een klucht en Van Alle Tijden' in het Bellevue Lunchtheater en toerde hij met een eigen liedjesprogramma door het land.

In december 2006 won hij met zijn liedjesprogramma De Eerste Prijs (voorheen Pall Mall Export-prijs). Van het prijzengeld maakte hij een wereldreis waarover hij schreef in NRC Handelsblad. Dit speelde hij de reprise van zijn liedjesprogramma en regisseerde hij de voorstelling 'Masterclass' van Theo Nijland.

Wat vind jij van DaniŽl Samkalden?

DaniŽl Samkalden Top of Flop?
DaniŽl Samkalden is top!DaniŽl Samkalden is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)