In de lounge deze week: 0 reacties 6 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Simone Kleinsma

acteur, stemacteur
Nederland

Simone Kleinsma won in 2004 de John Kraaijkamp Musical Award voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’ voor haar rol in de hitmusical Mamma Mia!, die ze sinds 2003 speelt.
Recent films of Simone Kleinsma:
 
  

Biografie van Simone Kleinsma

Simone Kleinsma is uitgegroeid tot de absolute complete musicalster. Ze speelde in zoveel succesvolle musicals dat zij langzamerhand synoniem is met de Nederlandse Musical.

In 1974 begon Simone Kleinsma aan haar opleiding aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Op negetienjarige leeftijd won ze de 'Pisuisse Prijs'. Deze prijs wordt toegekend aan de meest veelbelovende eindexamenleerling. Met de cabaretprogramma's 'Niemand Weet Dat Ik Repelsteeltje Heet' en 'De Steilewandrace' reisde ze door het land met Gerard Cox.

In 1982 vertegenwoordigde Simone samen met Floor van Zutphen en Soesja Citroen ons land op het 'Knokke Songfestival'. Het trio behaalde de tweede prijs.

Tussen 1980 en 1986 speelde Simone Kleinsma maar liefst 1200 voorstellingen in drie achtereenvolgende musicals van het duo Jos Brink en Frank Sanders: 'Maskerade', 'Amerika, Amerika' en 'Evenaar'.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Simone Kleinsma?

Simone Kleinsma Top of Flop?
Simone Kleinsma is top!Simone Kleinsma is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)