In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Benedict Cumberbatch

acteur, producent, stemacteur
Geboren: 19-07-1976, Groot-BrittanniŽ

Benedict Cumberbatch is voornamelijk bekend van zijn rol als detective Sherlock Holmes in de serie "Sherlock". Verder speelde Cumberbatch in Star Trek Into Darkness, The Imitation Game en in het toneelstuk 'Frankenstein'.
 
  

Biografie van Benedict Cumberbatch

Benedict kwam als Benedict Timothy Carlton Cumberbatch op 19 juli 1976 in Londen te wereld. Hij is de zoon van acteurskoppel "Wanda Ventham" & "Timothy Carlton" en de kleinzoon van submarine commander Henry Carlton Cumberbatch.

De jonge Brit ging naar Brambletye School and Harrow School, waarbij op de laatstgenoemde een kunststudiebeurs had. Hij maakte vele grote olieschilderijen en ontdekte hij de kunst van het acteren.

Na zijn school afgemaakt te hebben, besloot Benedict een jaartje ertussen uit te gaan. Hij belandde in Darjeeling (India) waar hij leraar Engels was en les gaf in een Tibetaans boeddhistisch klooster. Na zijn terugkomst in Engeland besloot Benedict acteren te studeren aan de universiteit van Manchester. Hij kreeg de smaak te pakken en vervolgde de kunst van acteren aan het Londen Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA).
pagina 1 van 5   volgende >   »

Wat vind jij van Benedict Cumberbatch?

Benedict Cumberbatch Top of Flop?
Benedict Cumberbatch is top!Benedict Cumberbatch is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)