In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Benedict Cumberbatch

acteur, producent, stemacteur
Geboren: 19-07-1976, Groot-Brittannië

Benedict Cumberbatch is voornamelijk bekend van zijn rol als detective Sherlock Holmes in de serie "Sherlock". Verder speelde Cumberbatch in Star Trek Into Darkness, The Imitation Game en in het toneelstuk 'Frankenstein'.
Recent films of Benedict Cumberbatch:
 
  

Biografie van Benedict Cumberbatch

Na zijn studie was hij in het bezit van een Master of Arts (MA) en een agent.

De eerste rol die Cumberbatch speelde was in de tv-film "Fields of Gold" (2002) waar hij het personage Jeremy speelde. Hierna speelde hij in verscheidene tv-series zoals "Silent Witness", "Fortysomething" en "Heartbeat". Maar zijn grote doorbraak kwam met de tv-film Hawking (2004), waarin hij gestalte gaf aan Stephen Hawking. Waarvoor hij een Golden Nymph op het Monte-Carlo TV Festival won en genomineerd werd voor Best Actor op de BAFTA Awards.

In 2006 verschoof Benedicts carrière richting het witte doek, met een rolletje in zijn allereerste speelfilm genaamd "Starter for 10". Hierna speelde Benedict een belangrijke rol in de film, Amazing Grace(2006) naas Ioan Gruffudd, waarvoor hij genomineerd werd in de categorie: British Breakthrough - Acting op het London Critics Circle Film Awards.
< vorige   pagina 2 van 5   volgende >   »

Wat vind jij van Benedict Cumberbatch?

Benedict Cumberbatch Top of Flop?
Benedict Cumberbatch is top!Benedict Cumberbatch is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)