In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Jeff Cronenweth

camera
Geboren: 14-01-1962, Verenigde Staten

Amerikaanse cameraman die een typische stijl heeft ontwikkeld om met weinig licht, vals licht en vreemde lenzen te filmen. Hij maakte naam samen met regisseur David Fincher met de video Freedom '90 van George Michael en de film Fight Club.
Recent films of Jeff Cronenweth:
 
  

Biografie van Jeff Cronenweth

Cronenweth begon zijn carrière vroeg door ervaring op te doen op de set als cameralader en tweede assistent-camera tijdens de middelbare school naast zijn vader, de voor een Academy Award genomineerde cameraman Jordan Cronenweth (Blade Runner, Peggy Sue Got Married).

Nadat hij zich had opgewerkt tot eerste assistent-camera en cameraman, kreeg Cronenweth zijn eerste kans als een DP voor Finchers Fight Club (1999). Sindsdien werkt hij samen met de regisseur aan The Social Network (2010) en The Girl with the Dragon Tattoo (2011), naast films als One Hour Photo met regisseur Mark Romanek en "K-19: The Widow Maker" (2002) met regisseur Kathryn Bigelow. Als hij geen films maakt, maken Cronenweth en zijn broer Tim commercials en muziekvideo's.

Hij is genomineerd geweest voor twee Oscars voor zijn werk bij The Girl with the Dragon Tattoo (2011) en The Social Network (2010).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Jeff Cronenweth?

Jeff Cronenweth Top of Flop?
Jeff Cronenweth is top!Jeff Cronenweth is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)