In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Ennio Morricone

acteur, musicus
Geboren: 10-11-1928

Ennio Morricone is een Italiaanse componist, dirigent en voormalig trompettist die de muziek heeft gemaakt voor meer dan 500 films en televisieseries. Zijn grote en veelzijdige repertoire maken hem een van de invloedrijkste componisten van filmmuziek
Recent films of Ennio Morricone:
 
  

Biografie van Ennio Morricone

Morricone's grote en veelzijdige repertoire maken hem een van de invloedrijkste componisten van filmmuziek.

Morricone, geboren in Rome, componeerde meer dan honderd klassieke stukken sinds 1946.. Zijn wereldfaam heeft hij vooral te danken aan de muziek voor westerns als de Dollars trilogie, "A Pistol for Ringo", "The Big Gundown", Once Upon a Time in the West, "The Great Silence", "The Mercenary", "A Fistful of Dynamite" en "My Name is Nobody".

In de jaren '60 en '70 componeerde Morricone muziek voor veel verschillende filmgenres, van comedy en drama tot actie. Er volgden samenwerkingen met o.a. de regisseurs John Carpenter, Brian de Palma, Barry Levinson, Mike Nichols en Oliver Stone.

Recenter wordt Morricone's muziek ook regelmatig hergebruikt zoals in Quentin Tarantino's Kill Bill (2003), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009) en Django Unchained (2012).
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Ennio Morricone?

Ennio Morricone Top of Flop?
Ennio Morricone is top!Ennio Morricone is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)