In de lounge deze week: 0 reacties 3 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Guillermo del Toro

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 09-10-1964, Mexico

Guillermo del Toro heeft veel verschillende soorten films gemaakt, van stripverfilmingen als Blade en Hellboy, naar fantasy horrorfilms als Pan's Labyrinth.
Recent films of Guillermo del Toro:
 
  

Biografie van Guillermo del Toro

Guillermo del Toro werd in 1964 in Mexico geboren. Hij produceerde zijn eerste korte film op zijn eenentwintigste, 'Doņa Lupe' (1986). Daarna werkte hij acht jaar als special effects make-up ontwerper en stichtte zijn eigen bedrijf, Necropia in de vroege jaren tachtig. In die tijd produceerde en regisseerde hij ook Mexicaanse televisieprogramma's en gaf college in film.

Del Toro kreeg zijn eerste succes toen 'Cronos' (1993) negen Academy Awards in Mexico en vervolgens de International Critics prijs in Cannes won. Hierop maakte Del Toro zijn eerste Hollywood film, Mimic (1997). Hij had wat moeite met de eisen van Hollywood op filmgebied en keerde terug naar Mexico om daar zijn eigen film productie bedrijf The Tequila Gang op te richten. Daarop maakte hij 'The Devil's Blackbone', een spookverhaal over de Spaanse Burgeroorlog. Vervolgens gaf hij Hollywood toch weer een kans en maakte de vampierfilm Blade II.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Guillermo del Toro?

Guillermo del Toro Top of Flop?
Top? Guillermo del Toro is top!Guillermo del Toro is flop!
Totaal: +1 (1), Week: 0 (0)