In de lounge deze week: 0 reacties 2 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Monic Hendrickx

acteur, stemacteur
Geboren: 03-12-1966, Nederland

Monic Hendrickx volgde een acteeropleiding aan de Toneelschool in Eindhoven en speelde haar eerste grote rol in De Poolse bruid. Ze heeft in veel Nederlandse films gespeeld en zowel drie Gouden Kalveren als diverse buitenlandse onderscheidingen in
Recent films of Monic Hendrickx:
 
  

Biografie van Monic Hendrickx

Monic Hendrickx werd in 1966 in Brabant geboren. Haar ouders verhuisden naar Paramaribo toen ze drie jaar was en het gezin bracht daar vier jaar door. Terug in Nederland begon Monic aan de acteeropleiding aan de Toneelschool in Maastricht. Ze stopte na een jaar omdat ze niet theatraal genoeg was. Wat later speelde ze in een afstudeerproject van een regieschoolstudent en besloot ze alsnog naar de Toneelschool in Eindhoven te gaan.

Haar eerste grote filmrol was in De Poolse bruid (1998), als Poolse die naar Nederland is gelokt voor de prostutie en wordt opgevangen door een Nederlandse boer. Monic ontving voor deze rol een Gouden Kalf. In 1999 speelde ze in de verfilming van Van Beijnums boek "Dichter op de Zeedijk". In 2001 speelde ze in het internationale succes "Zus en Zo". Deze film werd in 2002 genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film, maar de Oscar ging dat jaar naar Nowhere in Africa.
pagina 1 van 3   volgende >   »

Wat vind jij van Monic Hendrickx?

Monic Hendrickx Top of Flop?
Monic Hendrickx is top!Monic Hendrickx is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)