In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Vin Diesel

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren: 18-07-1967, Verenigde Staten

Vin Diesel, Amerikaanse acteur met lage stem, spierbundels en kale kop, vervult vaak de rol van actieheld. Hij werd bekend door zijn rol in Saving Private Ryan en speelde in veel delen van Fast & Furious.
Recent films of Vin Diesel:
 
  

Biografie van Vin Diesel

Vin Diesel is een Amerikaanse schrijver, acteur, producent en regisseur. Hij maakte al op jonge leeftijd zijn debuut in het theater en raakte daardoor ge´nteresseerd in het scriptschrijven.

In eerste instantie kon hij de weg naar de filmwereld niet goed vinden. Hij maakte daarom in 1994 een eigen film over een acteur die het probeert te maken. De korte film, 'Multi-Facial', werd getoond op het Filmfestival van Cannes. Vervolgens werd Diesel door Steven Spielberg gevraagd auditie te doen voor Saving Private Ryan (1998).

Na zijn rol in Saving Private Ryan ging het balletje rollen. Zijn doorbraak kwam in 2000 met zijn rol van anti-held Riddick in Pitch Black. Hij verwierf vervolgens de reputatie van actieheld door films als The Fast and the Furious (2001) en xXx (2002). Hij speelde vervolgens in The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) en Fast & Furious (2009), de sequels van de film uit 2001.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Vin Diesel?

Vin Diesel Top of Flop?
Vin Diesel is top!Vin Diesel is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)