In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Peter Boyle

acteur
Geboren: 18-10-1935, Nederland
Gestorven: 12-12-2006

Peter Boyle was een Amerikaanse acteur. Enkele van zijn bekendste verschijningen zijn die uit Taxi Driver, The Dream Team en The Shadow.
Recent films of Peter Boyle:
 
  

Biografie van Peter Boyle

Peter Boyle was een Amerikaanse acteur. Zijn eerste echte rol was die van Joe uit de gelijknamige film uit 1970.. In die tijd was het een controversiŽle film wegens het taalgebruik en geweld. Rond deze periode werd Boyle ook goed bevriend met de actrice Jane Fonda en nam hij samen met haar deel aan verscheidene protest-acties tegen de ViŽtnam-oorlog.

In 1971 weigerde hij de hoofdrol in de politie-film The French Connection. De toen nog jonge Gene Hackman accepteerde de rol wel en won een Academy Award.

In 1974 had Boyle opnieuw een glansrol in Young Frankenstein van Mel Brooks. Boyle was vaak te zien in bijrollen en is meer een karakter-acteur dan een acteur die een hele film kan dragen. Enkele van zijn bekendste verschijningen zijn die uit Taxi Driver, "The Dream Team" en The Shadow.

In 1996 won hij een Emmy Award voor zijn rol in Clyde Bruckman's "Final Repose", een aflevering uit de bekende TV-serie The X-Files.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Peter Boyle?

Peter Boyle Top of Flop?
Peter Boyle is top!Peter Boyle is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)