In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Robert Downey Jr.

acteur, musicus, producent
Geboren: 04-04-1965, Verenigde Staten

Robert Downey Jr. groeide op in New York als zoon van een filmmaker. Hij werd bekend door films als Chaplin (1992) en Short Cuts. Naast filmacteur speelde hij in de serie "Ally McBeal" en bracht hij een album uit als muzikant.
Recent films of Robert Downey Jr.:
 
  

Biografie van Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. is de zoon van een filmmaker en groeide op in New York. Als vijfjarige verscheen hij via zijn vader al in zijn eerste film "Pound". Zijn eerste grotere filmrol kreeg hij in 1987 in "The Pick-up Artist".

Voor zijn rol als "Charlie Chaplin" in de film Chaplin (1992) werd hij in 1992 genomineerd voor een Oscar. Twee jaar later werd hij voor zijn rol in Short Cuts beloond met een Golden Globe.

Andere bekende films waarin Downey Jr. verscheen waren o.a. Kiss Kiss, Bang Bang (2005), A Scanner Darkly, (2006, met Keanu Reeves), Zodiac (2006) en Lucky You (2007, met Eric Bana en Drew Barrymore).

Robert Downey Jr. is tevens bekend als acteur in de serie "Ally McBeal" en als muzikant die in 2004 zijn eerste album uitbracht.

Trivia

Robert Downey Jr. kwam in zijn leven verschillende keren in aanraking met politie en justitie als gevolg van drugsgebruik en geweldplegingen waarvoor hij in de gevangenis belandde.

Wat vind jij van Robert Downey Jr.?

Robert Downey Jr. Top of Flop?
Top? Robert Downey Jr. is top!Robert Downey Jr. is flop!
Totaal: +2 (2), Week: 0 (0)