In de lounge deze week: 0 reacties 0 meningen 0 top/flops
Bookmark and Share

Tilda Swinton

Tilda Swinton in The Dead Don't Die
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren: 05-11-1960, Groot-Brittannië

Tilda Swinton begon haar filmcarrière in samenwerking met Derek Jarman, waaruit een aantal zeer geprezen films voortkwamen. In 1992 werd haar rol in Orlando zeer positief bekritiseerd en voor haar rol in Michael Clayton won ze verschillende prijzen.
Recent films of Tilda Swinton:
 
  

Biografie van Tilda Swinton

Tilda Swinton werd in 1960 in Londen geboren. Ze studeerde in 1983 af in sociale en politieke wetenschappen. Tegelijk werkte ze voor het Traverse Theatre en de Royal Shakespeare Company. Midden jaren tachtig begon ze aan haar filmcarrière. Ze werkte en woonde negen jaar samen met de homoseksuele experimentele regisseur Derek Jarman. Uit hun samenwerking ontstonden succesvolle producties, waaronder Caravaggio (1986), The Last of England (1988), The Garden (1990), Edward II (1991) en Wittgenstein (1993). Ze won de Volpi Cup voor beste actrice voor haar rol in Edward II.

Na haar samenwerking met Derek Jarman bleef Tilda Swinton extraordinaire rollen spelen. in 1992 speelde ze een man die zich om laat bouwen tot vrouw in Orlando, de verfilming van een roman van Virginia Woolf. Voor haar rol in The Deep End (2001) werd ze genomineerd voor een Golden Globe.
pagina 1 van 2   volgende >

Wat vind jij van Tilda Swinton?

Tilda Swinton Top of Flop?
Tilda Swinton is top!Tilda Swinton is flop!
Totaal: 0 (0), Week: 0 (0)
Array